Gult – trendfargen for den nye generasjonen moteinteresserte

Gult – trendfargen for den nye generasjonen moteinteresserte

Millennial Pink har herjet motebildet i sesong etter sesong. Nå kommer derimot gult for fullt. Her er gode råd til styling og utvalgte plagg for dame og herre.

Av: Ingrid Bruvik

Husker du Beyoncè sin fantastiske rysjekjole fra musikkvideoen «Hold Up» fra 2016? Den var på mange måter starten på gult sin reise fra forhatt til elsket.

Fargen, som av Vogue Runway har blitt døpt «Gen Z Yellow», (generasjon Z er født mellom 1990 og 2000) gjør seg mer gjeldende enn noensinne, og er sett på alle it-jenter og catwalk-visninger verden over.

Gult er ikke på langt nær så vanskelig bruke som du kanskje skulle tro, det gjelder bare å finne riktig nyanse.  Alt fra «Solo-gul» til «sennepsgul» er lov, men vårens mest trendy nyanse er såkalt «eggeplommegul».

Det gule tilbehøret

Er du i utgangspunktet skeptisk til gult som farge er tilbehøret det enkleste du kan starte med. Vesker, handlenett, mobildeksel og solbriller er småvarer som er med på å løfte et antrekk og introdusere fargen til kunder.

Skjerf, slips, sokker og hårpynt er også et alternativ. For selv om de modigste fashionistaene allerede har kledd seg i trendnyansen fra topp til tå, er det ikke en selvfølge at alle våger det samme.

Texcon-gult-vårens-trend-dame-herre
IT-JENTER: Bella og Gigi har allerede vist seg i gult fra topp til tå, men med to helt ulike stylinger. Foto: @bellahadid/instagram, @gigihadid/instagram og @CathrineHammel/instagram

De sentrale plaggene

Vårens strikk er allerede ute av butikk og har muligens gitt en indikasjon på hvor velkommen fargen er allerede. For kvinner ser vi at overdeler som bluser, t-skjorter og tynne gensere er den enkleste måten å implementere trenden. Da gjerne i kombinasjon med denim.

Sommerkjolen, i form av en omslagskjole som kan brukes for seg selv eller sammen med bukser, er fortsatt veldig aktuelt.

Men den stilen vi kommer til å se mest av fremover er ton-i-ton-stylingen. Der alle plaggene er i samme nyanse og satt sammen lag på lag. Styling for den viderekommende, men med stort potensiale for salg. Forlengende og bruksvennlig er stikkord.

Gul styling for herrer

For herrer er det skjorter som er mest aktuelt. Gjerne i mindre skarpe nyanser, mer mot lys gult og pastellgult. Selvsagt i kombinasjon med denim også her.

Guttene har allerede sett mye okergult på catwalken for SS18, en trend som kommer ennå sterkere til AW18/19. Okergult i kombinasjon med andre jordtoner som brunt er et eksempel. For sommeren derimot, er lysegult sammen med hvitt, beige og pastellblå mest aktuelt.