Intervju med moteprofil Katarina Petrovic; Mote og stil er en naturlig del av mitt liv

Intervju med moteprofil Katarina Petrovic; Mote og stil er en naturlig del av mitt liv

Moteprofilen avslører hvilke plagg det er lurt å investere i våren 2018, og hva som gir henne en god kjøpsopplevelse på nett og i butikk.

Av: Ingrid Bruvik  Foto: astylejourney.com

Norge er ikke bare gode i vintersport, men har også blitt en nasjon internasjonal motepresse ser til for inspirasjon. Flere allerede store profiler, men også nye og lovende, får stadig mer oppmerksomhet her i landet.

Vi har snakket med en av de nye stemmene på motehimmelen, Katarina Petrovic. En dame du helt sikkert kommer til å få se mer av.

Katarina-Petrovic-intervju-Texcon
A STYLE JOURNEY: Katarina Petrovic er grunnleggeren av bloggen astylejourney.com, som hun driver sammen med Juliane Victoria Kleiven og Caroline Berge. Foto: astylejourney.com

 

Hvordan ble du interessert i mote og stil?  

– I mitt tilfelle tror jeg interessen for mote og stil ble stimulert fra dag én gjennom min mor, som alltid har vært opptatt av personlig stil og design. Jeg vokste rett og slett opp med mote og stil som en naturlig del av mitt liv, og begynte, ifølge mamma, tidlig å kle meg selv og diskutere plagg og antrekk med henne. I tillegg har mamma og jeg alltid pleid å kle oss, shoppe og se i magasiner sammen så lenge jeg kan huske. Så mote og klær har alltid bare vært der.

Hvilke plagg skal du investere i til våren?

– Til våren vil jeg fortsette å investere i gode dresser, i tynnere og finere materialer enn de jeg har brukt i vinter. Jeg har fremdeles ekstremt dilla på «herredressene» og jeg tror det vil fortsette å være min hverdagsuniform i sommer, men kombinert med litt mer feminint tilbehør, hvis klimaet forhåpentligvis tillater det.

– Andre plagg jeg gleder meg til å investere i er enkle kjoler, gjerne minikjoler, med iøynefallende detaljer; enten det er snakk om et spesielt snitt, mønster eller en deilig farge.

– Store skjerf, som kan brukes til og som det meste, og hvite skjorter i alle mulige fasonger. Gjerne altfor store så jeg kan bruke dem som kjoler. Og sist, men ikke minst – selv om de fleste ikke vil regne dette som plagg – masse solbriller. For øyeblikket vil jeg ha dem futuristiske og store.

Katarina-Petrovic
MOTEINSPIRASJON: For mer inspirasjon, nyheter, trender og guider fra Katarina Petrovic, følg henne på Instagram; @katarinapetrovic Foto: astylejourney.com

 

Hva vil du betegne som en god kjøpsopplevelse når du shopper klær/sko?

– En god kjøpsopplevelse for meg, er når jeg handler fra en ryddig og estetisk fin butikk, med godt utvalg og behagelige ansatte, som ikke er påtrengende og fotfølger deg, men gir deg rom til å finne dine favoritter i ditt tempo.

– Eller, dersom jeg handler på nett, at nettbutikken har et godt og oppdatert utvalg, at den er innovativ, men enkel og at det er raskt, personlig og estetisk å handle hos dem.

Hvor henter du din stilmessige inspirasjon fra? 

– Når jeg er ute på reiser, når jeg shopper, tar en søndagstur, spiser på en restaurant eller bare ved å henge på Instagram; med andre ord, ved å gjøre hverdagslige ting. I tillegg får jeg selvsagt en del inspirasjon ved å se på motevisninger. Vogue Runway-appen er favoritt-appen min etter Instagram.

Katarina-Petrovic-mote-inspirasjon
TREND: Katarina henter moteinspirasjon uansett hvor hun måtte være – enten det er på reise, søndagstur eller på restaurant. Foto: astylejourney.com