Moteukene oppsummert – Dame AW 18/19

Moteukene oppsummert – Dame AW 18/19

Moteukene for kvinner er over for denne gang - og det har vært mye spennende på catwalken. Her er en oppsummering av de viktigste tendensene blant damemoten fra moteukene i Paris, Milano, London, New York AW 18/19.

Av: Ingrid Bruvik  Faksimile: Instagram/@fendi, @maxmara, @albertaferretti

Working Girl

En av de største trendene for AW 18/19 er power dressing.

80-tallest store skuldre er nesten tilbake, men med en ultrafemenin vri slik at stilen føles oppdatert. Trenchcoats, blazere, støvletter og pencil-skjørt er noen av plaggene som dominerer trenden.

Broderier, rutemønster, og softe jordtoner gjør stilen til en varm utgave av power dressing. Alt sammen med tilbehør som belter og «damevesker» for en ekstra feminin vri. Fendi, Alberta Ferretti og Max Mara er alle visninger der trenden var tydelig.

Moteukene-aw-18-19-mote-inspirasjon
POWER: 80-tallets store skuldre ser ut til å vende tilbake, men med en ultrafemnin tvist. Her ser du bilder fra visningen til Fendi, Max Mara og Alberta Ferretti. Faksimile: Instagram/@fendi, @maxmara, @albertaferretti

Sports Wear

Vi kommer ikke utenom sportspreget tøy til neste høst for damer heller.

Trenden holder stand, med en kombinasjon av mote og komfort. Tekniske plagg blir blandet med luksuspregete kvaliteter som kasjmir og slike. Alternativt blir plaggene som vi ellers forbinder med sport, slik som hettegenser, designet i de beste kvaliteter og stylet sammen med nylonparkas.

Stilen har mye fokus på logo. Og tilbehøret er sporty detaljer som rumpetaske og sneakers. Paletten er fargesterk, i kombinasjon med jordtoner og mye sort. Designere som i stor grad fokuserte på stilen er Gucci, Versace, Tommy Hilfiger, Sacai og Chanel.

 

moteukene-sporty-power-tendens-trend-natur-18-19
SPORTY: Sporty plagg holder stand neste høst, der tekniske plagg blir blandet med luksuspreget kvaliteter. Her ser du fra visningen til Tomy Hilfiger, Sacai og Gucci. Faksimile: Instagram/@tommyhilfiger, @sacai, @gucci.

Heritage/arvestykket

For høsten 18/19 skal vi se tilbake i tid, og ikke minst se mot naturen. Jordtoner, frynser, eklektiske mønstre og hippiestilen møtes i skjønn forening.

Trenden er luksuriøs med masse lag på lag-styling. Følelsen av å se tilbake i tid er sterk, med Dior som tar oss med tilbake til 1969, og Chanel som tar oss med til skogs, alt med en mørk og moody jordtonepalett.

Felles for dem alle er det store spennet i materialbruk. Tepper brukt som ponchoer, skinnbelter med spenner og lange kåper med frynser er bare noen av plaggene og tilbehøret som dukker opp.

Vi ser at cowboy-bootsene gjør seg gjeldene i vår og også holder stand til vinteren. Gjerne i kombinasjon med vesker med brokademønster eller frynser.

Paletten som dominerer trenden er som nevnt jordtoner som brunt, oransje, sort og mosegrønt – med innslag av skarpere fuchsia farger.

Moteukene-Chanel-Valentino-Dolce-Gabbana-Givenchy-Isabel-Marant-18-19
HERITAGE: For høsten 18/19 skal vi se tilbake i tid og mot naturen. Her ser du fra visningene til Dior, Vouge Runway, Missoni og Etro. Faksimile: Instagram/@dior, @voguerunway, @missoni, @etro.

Favorittvisinger for AW 18/19

I Milano var Gucci, Fendi, Versace og Dolce & Gabbana blant visningene som skilte seg mest ut. Burberry dominerte London, mens i New York var det Marc Jacobs og Alexander Wang som var blant «snakkisene» Vi er i skrivende stund ikke helt ferdig med Paris, men vi må selvsagt nevne Chanel, Valentino, Givenchy, Isabel Marant og Saint Laurent som de visningene vi tror kommer til å definere motebildet. Sammen med Off White og Balenciaga.