Moteukene oppsummert – Herre AW 18/19

Moteukene oppsummert – Herre AW 18/19

Blant herremoten AW 18/19 er Fendi, Lanvin, Versace, Tom Ford og Boss blant de mest toneangivende designerne. Her er noen av de viktigste tendensene fra moteukene i Paris, London, Milano og New York.

Av: Ingrid Bruvik  Faksimile: Instagram/@zegnaofficial, @alfreddunhill, @maisonvalentino

Da var moteukene over for denne gangen og alle har reist hjem til sitt. Her er noen av de viktigste tendensene fra herrenes moteuker i London, Milano, NYC og Paris.

Jordtoner

For høsten 18/19 er det helt klart jordtoner som dominerer motebildet. Under motevisningene kunne en se mosegrønt, oransje, brunt og brent gul på catwalken. Gjerne i kombinasjon med «work wear»- stilen.

Grove boots med kordfløyelsbusker og ytterjakker som ser ut til å tåle norsk klima, definerer stilen.

Jordtoner-moteukene-Boss-Lanvin-Hermés-Tom-ford
JORDTONER: Jordtoner dominerer motebildet for høste 2018/2019. Her ser du fra motevisningene til Paul Smith, Lanvin og Ben Sherman. Faksimile: Instagram/@lanvinofficial, @paulsmithdesign, @benshermanofficial

Athleisure wear

Den sporty stilen holder stand, med joggesko til absolutt alt. Høsten 18/19 kommer herrene ikke utenom hettegensere i kombinasjon med dressbukse og frakk. Alternativt å bytte ut den rutete dressbuksen med luksusutgaven av joggebukser.

For selv om trenden er sporty er den i aller høyeste grad polert.

Sporty-trend-herre-tendenser-moteukene-AW-18-19
SPORTY: Sporty innslag holder seg like gjeldene for neste høst. Her ser du fra motevisningene til Versace og Dior. Faksimile: Instagram/@dior, @versace

Matrix-black

Alle som er gamle nok til å huske Matrix-filmene vil nok nikke gjenkjennende til denne tendensen.

Catwalken var full av sorte antrekk som kunne vært tatt rett ut av kultfilmen fra 90-tallet. Det var lakk, skinn og frakker i skjønn forening. Om stilen slår an her hjemme vil tiden vise. Men elementer av trenden vil vi nok se.

Herre-mote-catwalk-AW-18-19-matrix-trend-lakk-sort
MATRIX: Høsten byr på mote inspirert av kultfilmen Matrix – lakk, skinn og frakker i skjønn forening. Her ser du fra visningene til Zegna, Dunhill og Maison Valentino. Faksimile: Instagram/@zegnaofficial, @alfreddunhill, @maisonvalentino.

Tilbehøret

Det hotteste tilbehøret er fremdeles joggesko. De skal være store og klumpete. Gjerne i hvitt. Men også hiking boots er en viktig del av garderoben til høsten.

Det samme gjelder den oversized «man bagen», og oversized skjerf. Den trendy rumpetasken har fått en oppdatering og kommer til høsten i ny fasong. Liten, firkantet og nett – ikke langt unna en dameveske i fasong.

Favorittvisninger

Det var flere høydepunkter blant visningene, mest toneangivende i Milano var MSGM, Fendi, No 21 og Versace. I Paris var det Valentino, Lanvin, Cerutti, Dries Van Noten og Hermés for å nevne noen.

I London var Chalayan, Band Of Outsiders og Ben Sherman flott.  Og i New York var Raf Simmons, Tom Ford, John Varvatos og Boss verdt å merke seg en ekstra gang.