Om oss

Om oss

Texcon er en samarbeidsgruppering for butikker i tekstilbransjen og fremstår som Norges ledende på innkjøp og økonomisk administrativt samarbeid.

 

Texcon består av 199 aksjonærer (medlemmer) og skal gjennom sine aktiviteter være den optimale samarbeidspartner for den frittstående og selvstendige tekstilforhandler. Gjennom aktiviteter og den posisjon Texcon har skal det bidra til økt lønnsomhet hos sine aksjonærer og medlemmer.

Texcon har to hovedfokusområder, innkjøp og fakturahåndtering/betalingsformidling. Optimale innkjøpsbetingelser og en vel tilrettelagt messestruktur gir medlemmene gode vilkår i en konkurranseutsatt bransje. Våre medlemmer dominerer hvert år oversikten over de mest lønnsomme butikkene i bransjen.

Medlemmene har en omsetning over disk på 2,4 milliarder NOK og representerer et mangfold av profiler og størrelser innen dame-, herre- og barn segmentet. Med full frihet til å kjøpe varer fra de leverandørene som best dekker butikkens behov og det lokale markedet, har Texcon leverandøravtaler med et stort antall leverandører. Samtlige leverandører representerer unike og anerkjente internasjonale merkevarer av høy kvalitet og solide markedsposisjoner. For leverandørene er Texcon en interessant samarbeidspartner med sine rasjonelle innsalgsmesser, delkrederansvar, ett oppgjørs-/betalingspunkt og fokus på merkevarer.

Texcon ble etablert i 2007 ved en fusjon mellom Herrcon (1966) og Tekstilkjeden (1989). Med en klar faghandelsprofil, solid posisjon lokalt og sterke merkevarer i vareutvalget bidrar butikkene til mangfoldet av butikker, enten lokaliseringen er i kjøpesentra eller sentrum.