Sommerens lekreste badetøy – til han og henne

Sommerens lekreste badetøy – til han og henne

Sommeren er snart her og jakten på det perfekte badetøyet er i gang. Hvilke trender er det som gjelder denne sesongen? Her får du svar.

Av: Ingrid Bruvik  Foto: Imaxtree.com

Årets badetøy er allerede kjøpt inn og har kommet inn i butikkene.

For mange kunder er likevel badetøy noe av det vanskeligste de kan handle. Det er intimvarer som mange ønsker å kjøpe mer eller mindre uten hjelp. Derfor er det ekstra viktig å vite hva trendene er, spesielt når det kommer til farger, snitt og stil.

Sommerens hotteste farger

Som vi allerede vet er pasteller og småblomstret mønster allerede store trender. Det gjenspeiler seg også i bademoten – både til han og henne.

Knallfarger som rødt, gult og azurblått er det også mye av. Fordelen med ensfarget badetøy er at det forlenger og former, spesielt badedrakter. Hvitt og sort ser vi også mye av – som er et enkelt valg for en kunde som skal kjøpe nytt badetøy.

I den andre enden av skalaen ser vi masse fargerike mønstre. Både tropisk, småblomstret og retro polkadotter gjør seg gjeldende. Blant herremoten er dus rosa og «colorblocking-trenden» verdt å merke seg.

Farger-trend-badetøy-2018-sommer
FARGER: Knallfarger som rødt, gult og azurblått er farger som går igjen denne sesongen, i tillegg til tropiske og småblomstret mønster. Foto: Produsentene

.

S for snitt

Til herrene er det badeshortsen som gjelder – den kommer i utallige farger og mønstre. Og holder seg like aktuell sommer etter sommer. Snittet varierer noe og vi ser at den korte varianten med 90-tallspreg er tilbake. Det samme gjelder Speedoen. Den lever i beste velgående som en retromoderne stjerne – for den som våger.

Til damene er selvsagt snittvariasjonen stor. Bikinioverdeler med knyting i front er en stor trend. Det gjør at kunden lett kan tilpasse hvor stramt den skal sitte og gjør at snittet passer til flere ulike størrelser.

Bikinitrusene kommer med tre veldig tydelige snitt. Det er den supersexy varianten med høy skjæring i stringvariant, eller den 50-tallsinpisrerte bikinitrusen med høyt liv og lav skjæring. Den brasilianske varianten, som ligger på hoftene og buer opp bak, er også med videre.

Badedrakten har de siste sesongene gått fra å være forbeholdt stranden til å bli «hverdagsplagg» – tenk The Kardashians, Bella og Gigi. Den brukes til alt fra fest til hverdag. Særlig modellene med detaljer som gjør badedrakten ekstra fin og anvendelig for flere anledninger. Vi ser mye dype utringninger, høye skjæringer, «cut outs» og rysjer.

Snitt-badetøy-trend-2018-sommer-mote-tips
SNITT: Blant damemoten er det mye å velge mellom denne sesongen – 50-talls bikinitruser med høyt liv og lav skjæring, eller den brasilianske varianten som ligger på hoftene og buer op bak. Foto: Produsentene

.

Stilene som gjelder

Sporty, bohemsk, retro og romantisk er fire stilarter vi ser mye av til damer. Det skal være etniskinspirerte detaljer som bare skuldre og «tassels». Bikiniene og badedraktene er ultrafeminine med romantiske rysjer og knytinger.

Ellers er det også masse retroinspirert badetøy, der 50-tallet og 70-tallet dominerer trenden. En gjenganger er sporty badetøy med detaljer som glidelåser, spenner og «cut outs». Det er fargesterkt og kommer gjerne med logoer.

Mote-tips-badetøy-bikini-badeshorts-2018
STIL: Sporty, bohemsk, retro og romantisk går igjen blant trendene for badetøyet denne sesongen. Foto: Produsentene