Våren og sommerens fineste tilbehør til dame og herre

Våren og sommerens fineste tilbehør til dame og herre

En ny sesong betyr fornyelse. Her er et utvalg must-haves når det kommer til tilbehør. Sentrale stikkord er ugly sneakers, slippers, fargerike solbriller og rumpetasken.

Av: Stine Nibe Ravneberget  Foto: Produsentene

Vi har plukket ut noen av sesongen største trender og tendenser blant tilbehør for dame og herre.

For damene er det blant annet slingbacks, ugly sneakers, cat eye-solbriller og stråvesken som utmerker seg, mens sesongens sterkeste trender blant herrene inkluderer slippers, fargerike solbriller og rumpetasken.

Sesongen tilbehør til dame

Skoene til henne

Denne sommeren gjør den åpne slingback-skoen et skikkelig comeback. Den komfortable, men elegante skoen kommer i flere varianter med både syltynn hæl og blokkhæl. Store motehus som både Gucci, Dior, Céline og Prada viste frem denne skoen på catwalken, i tillegg til at både motemerker og butikkjeder har kommet med sine versjoner. Kombiner skoene med løse jeans for et avslappet uttrykk, eller med kjole for en elegant stil.

Sneakers kommer i flere varianter denne sommeren. Vi elsker ugly sneakers som er store, klumpete og sporty. Kombiner med t-skjorte, rutete blazer og blomstrete skjørt for et moderne og kult uttrykk, eller en kjole med korte ermer for en mer feminin look. Søte og feminine sneakers blir også stort, med detaljer som silkebånd, sløyfer, blomstermønster og skinnende materialer, særlig i pastellfarger. Disse er komfortable, men samtidig elegante og passer perfekt til både sommerfest og storbyferie.

Flere motehus viste spisse pumps på catwalken for sommersesongen, og de kommer i utallige farger og materialer, som både blankt og semsket skinn/lakk.

Ingen sommer uten solbriller

Gå sommeren i møte med et par spisse cat eye-solbriller, som denne sesongen skal være ekstra smale. Også solbriller med glass i alle regnbuens farger blir populært, som turkis, rosa og gult. Disse løfter antrekket til nye høyder. Ønsker du en mer feminin stil kan du gå for et par dekorative og elegante solbriller med detaljer i gull, blomster, blonder – ja, her er det kun fantasien som setter grenser!

It-veskene er tilbake

Strå- og kurvesken var fjorårets it-veske, og fortsetter å være trendy også denne sommeren. Vesken passer til både hverdags, fest og strandferie, og kan fint kombineres til de fleste stiler. En annen stor trend er de søte og dekorerte veskene med blomster, strass og perler. Miu Miu, Versace og Gucci er blant de største motehusene til å omfavne trenden. Vi kommer ikke unna humor denne sesongen, og vesker med påskrift og morsomme budskap er veldig i vinden.

tilbehør-sommer-dame-pumps-slingbacks-sneakers-stråveske-solbriller
SESONGENS FINESTE TILBEHØR TIL HENNE: Sko øverst fra venstre: Louis Vuitton, Zara, Ted Baker, Bianco, Laura Bellariva, Ganni, Stuart Weitzman, Bianco, Ganni, Vagabond. Solbriller øverst fra venstre: Dior, Monki, Ganni, Gucci. Vesker øverst fra venstre: Zara, Mango, Cult Gaia, Aldo, Versace, Miu Miu, Dolce & Gabbana, Pepe Jeans og Missguided. Foto: Produsentene

 

Sesongens tilbehør til herre

Skoene til ham

Også for menn er det store, «stygge» sneakers som gjelder denne våren og sommeren. Jo større og mer massive i utseende, jo bedre. Farger strekker seg fra hvite til sorte og multifargede. Disse kan brukes til det meste og passer til både byferien og hagefesten.

Slip-ins, eller slippers om du vil, blir også populært denne sommeren. De skal være i gummi og kan både være ensfarget eller med mønstre og detaljer. Store motehus som Gucci viste frem slippers på catwalken og det meste av andre motemerker har også kastet seg på bølgen.

Espadrillos er en evig sommerklassiker, og denne sommeren er intet unntak. Skoen kommer i mange farger denne sesongen, men skal helst være ensfarget. Når det gjelder materialer er det særlig semsket skinn som er populært. Kombiner den ultimate sommerskoen med skjorte og shorts for en avslappet ferie-look, eller med jeans med oppbrett nederst.

Transparente og fargerike solbriller

To store solbrilletrender for menn er briller med ramme i transparent acetat og med farget glass. De transparente solbrillene kan gjerne ha et grålig skinn over glasset, og kommer i mange ulike fasonger. Solbrillene med farget glass kommer i kule farger som marineblått, gult og mørkegrønt, og er ellers ganske stilrene i fasongen. Det er særlig aviator-varianten som mange motehus har farget i alle regnbuens farger.

Den mandige it-vesken

Den kjente fanny-packen, kanskje bedre kjent som rumpetasken, fortsetter denne sommeren. Istedenfor å være liten og henge horisontalt, skal den nå være større og henge skrått over kroppen, derav navnet cross over. Vesken skal helst være i mørke farger som sort og marineblått, og ha sporty detaljer som remmer og grove låser for et maskulint preg.

tilbehør-sommer-herre-sko-solbriller-fannypack
SESONGENS FINESTE TILBEHØR TIL HAM: Solbriller øverst fra venstre mot høyre: Tom Ford, Gucci, Fendi, Gosha Rubchinskiy, Saint Laurent, Dior, Ray Ban. Hatter øverst fra venstre: Prada, Moncler, Zara, Adidas, Vetements, Balenciaga. Vesker fra venstre: Porters, Vagabond, APC. Espadrillos fra øverst til nederst: Tods, Bottega Veneta, Tom Ford. Sko øverst til nederst: Boss, Gucci, Adidas, Nike. Foto: Produsentene